mijn Amsterdam

programma

Samen met Pakhuis de Zwijger gaan leerlingen uit groep 8 drie dagen op ontdekkingsreis door de stad. Door middel van expedities, workshops, presentaties en opdrachten komen voor deze nieuwe generatie Amsterdammers het verleden, heden en vooral de toekomst van de stad op actieve wijze aan bod.

Het programma start met een expeditie door Amsterdam-Noord, wat gebeurt er allemaal in een ander stadsdeel? Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag in New Metropolis de dependance van Pakhuis de Zwijger om echt zelf na te denken over de toekomst van hun stad. Ze bedenken en ontwerpen zelf oplossingen voor de problemen van nu. De laatste dag komen alle klassen naar Pakhuis de Zwijger om de verschillende ideeën te presenteren.

Maakplaats 021 organiseert dit programma samen met Pakhuis de Zwijger, een van de partners van het project. Dit programma is specifiek bedoeld voor scholen in Amsterdam Nieuw-West.

 
2018-11-22 11.13.57.jpg
 

doel

  • burgerschap en eigenaarschap stimuleren: de eigen stad en inwoners beter leren kennen en begrijpen hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen

  • bewustzijn creëren over de circulaireprocessen die de stad met zich meebrengt

  • probleemoplossende vaardigheden: een probleem (h)erkennen en een plan voor een oplossing maken

praktische informatie

Duur: 3 schooldagen

Data: september, oktober en november

Kosten: € 150,- per groep

Doelgroep:
Basisonderwijs: groep 8 (scholen uit Amsterdam Nieuw-West)

Plaats: Pakhuis de Zwijger, New Metropolis

Vragen? Neem dan contact op met José Remijn: j.remijn@oba.nl.

Direct inschrijven kan via educatie.oba.nl of onderstaande button: