kom met je klas naar maakplaats 021

De wereld heeft een nieuwe generatie kritische makers en uitvinders nodig. We leven in een maatschappij die steeds sneller digitaliseert en een groot deel van de kinderen zal een beroep gaan uitoefenen dat nu nog niet bestaat. Het is van belang dat kinderen vaardigheden ontwikkelen die horen bij de 21ste eeuw. Creatieve en technische vaardigheden, maar ook sociale vaardigheden als ondernemen en samenwerken. Maakonderwijs helpt hierbij. Door iets te maken, leer je hoe dingen werken, hoe je oplossingen kunt creëren. Zo begrijp je de wereld beter én kun je zelf aan de slag om je toekomst vorm te geven. 

Om alle kinderen en jongeren de kans te geven kennis te maken met de 21st century skills, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal voor scholen samengesteld. Klik op de iconen voor meer informatie over de programma's en neem voor meer informatie contact op met maakplaats-educator José Remijn: j.remijn@oba.nl

programma's voor scholen

maakcarrousel

De Maakcarrousel neemt leerlingen en docenten in vier workshoprondes mee in de wereld van ontwerpend leren én maken.

Let op:
uitverkocht!

maken met de micro:bit

Met de micro:bit leren kinderen zelf programmeren. Ze leren de basis en bedenken zélf een oplossing voor een uitdagend vraagstuk.

Doelgroep: 
basisschool: groep 6 t/m 8

ontwerpen met de 3D-printer

Leerlingen gaan aan de slag met het programma Tinkercad en printen hun eigen ontwerp met de 3D-printer!

Doelgroep: 
basisschool: groep 6 t/m 8

magic machine

Leerlingen gaan ‘tinkeren’: denken met hun handen. Op basis van een gekozen emotie of behoefte maken zij een
Magische Machine.

Doelgroep:
basisschool: groep 5 t/m 8

amsterdam designathon challenge

Kinderen van tien basisscholen uit Amsterdam gaan ontwerpend aan de slag met een zelfbedachte oplossing rond het thema wereldburgerschap.

Doelgroep:
basisschool: groep 7 & 8
april, mei en juni 2020 + live finale

wie is de baas op het internet?

Hoe werkt een algoritme? Met deze workshop benaderen we het internet als een spel met eigen regels en leren leerlingen hoe het internet werkt.

Doelgroep:
basisschool: groep 7 & 8
voortgezet onderwijs: klas 1 & 2

mijn amsterdam

Verleden, heden en toekomst komen aan bod tijdens een driedaagse ontdekkingsreis door Amsterdam met expedities en opdrachten.

Doelgroep: 
basisschool: groep 8

Let op: alleen voor basisscholen uit Amsterdam Nieuw-West

021-vlag-06 (1).png

programma's op maat

Naast vaste programma’s om kennis te maken, bieden we Maakplaats 021 ook aan als werk- of projectruimte voor bijzondere programma’s. Benieuwd?

Doelgroep:
in overleg

Neem contact op met José Remijn (j.remijn@oba.nl)!

 

maakplaats 021 fellowship

Voor leraren die graag zelfstandig aan de slag willen op het gebied van maakonderwijs en 21st century skills biedt Maakplaats 021 een bijzonder trainingsprogramma: het Maakplaats 021-fellowship. Het programma bestaat uit een 2-daagse kennismakingstraining en 2 training-/studiedagen in een van onze maakplaatsen. Na afloop van elke studiedag bezoek je de dichtstbijzijnde maakplaats met je eigen klas, om – onder begeleiding van de maakplaats-coaches – het geleerde in de praktijk te brengen. Na de training kun je gebruik blijven maken van onze maakplaatsen om samen met de klas met digitale fabricage aan de slag te gaan!

 
39589267534_7131d5db4c_o.jpg