kom met je klas naar maakplaats 021

De wereld heeft een nieuwe generatie kritische makers en uitvinders nodig. We leven in een maatschappij die steeds sneller digitaliseert en en groot deel van de kinderen zal een beroep gaan uitoefenen dat nu nog niet bestaat. Het is van belang dat kinderen vaardigheden ontwikkelen die horen bij de 21ste eeuw. Creatieve en technische vaardigheden, maar ook sociale vaardigheden als ondernemen en samenwerken. Maakonderwijs helpt hierbij. Door iets te maken, leer je hoe dingen werken, hoe je oplossingen kunt creëren. Zo begrijp je de wereld beter én kun je zelf aan de slag om je toekomst vorm te geven. 

Om alle kinderen en jongeren de kans te geven kennis te maken met de 21st century skills, heeft Maakplaats 021 een aanbod speciaal voor scholen samengesteld. Klik op de iconen voor meer informatie over de programma's en neem voor meer informatie contact op met maakplaats-educator José Remijn: j.remijn@oba.nl

programma's voor scholen

maakcarrousel

De Maakcarrousel neemt leerlingen en docenten in 4 workshoprondes mee in de wereld van ontwerpend leren én maken.

Doelgroep:
basisschool: groep 5 t/m 8
voortgezet onderwijs: onderbouw

techcarrousel

In de Techcarrousel worden leerlingen en docenten in 4 stappen opgeleid tot echte programmeurs .

Doelgroep: 
basisschool: groep 5 t/m 8
voortgezet onderwijs: onderbouw

ontwerpen voor de 3D-printer

Leerlingen gaan aan de slag met het programma Tinkercad en printen hun eigen ontwerp met de 3D-printer!

Doelgroep: 
basisschool: groep 6 t/m 8
voortgezet onderwijs: onderbouw

designathon

In een Designathon verzinnen, bouwen en presenteren leerlingen hun zelf bedachte oplossingen rondom een duurzaam thema.

Doelgroep:
basisschool: groep 6, 7, 8
voortgezet onderwijs: onderbouw

cryptokids

Wie is de baas op het internet? Met 'Cryptokids' benaderen we het internet als een spel met eigen regels en leren leerlingen hoe het internet werkt.

Doelgroep:
basisschool: groep 7 & 8
voortgezet onderwijs: onderbouw

programma's op maat

Naast vaste programma’s om kennis te maken, bieden we Maakplaats 021 ook aan als werk- of projectruimte voor bijzondere programma’s. Benieuwd? Neem contact op met José Remijn (j.remijn@oba.nl)!

Doelgroep:
in overleg

 

maakplaats 021 fellowship

Voor leraren die graag zelfstandig aan de slag willen op het gebied van maakonderwijs en 21st century skills biedt Maakplaats 021 een bijzonder trainingsprogramma: het Maakplaats 021-fellowship. Het programma bestaat uit een 2-daagse kennismakingstraining en 2 training-/studiedagen in een van onze maakplaatsen. Na afloop van elke studiedag bezoek je de dichtstbijzijnde maakplaats met je eigen klas, om – onder begeleiding van de maakplaats-coaches – het geleerde in de praktijk te brengen. Na de training kun je gebruik blijven maken van onze maakplaatsen om samen met de klas met digitale fabricage aan de slag te gaan!

 
fellowship-30.jpg