Maakplaats 021 Fellowship

Maakplaats 021 biedt in 2019 voor de tweede keer een bijzonder trainingsprogramma aan voor leraren in het basis- en middelbaar onderwijs: het Maakplaats 021-fellowship. Het programma bestaat uit een tweedaagse kennismakingstraining en twee studiedagen in de maakplaats. Na afloop van elke studiedag bezoeken de docenten de dichtstbijzijnde maakplaats met hun eigen klas, om – onder begeleiding van de Maakplaats-coaches - het geleerde in de praktijk te brengen. Na de training kunnen de leraren gebruik blijven maken van onze maakplaatsen, om op regelmatige basis met hun klas met digitale fabricage en 21st century skills aan de slag te gaan!

 
fellowship-21.jpg
 

Het programma

Het programma bestaat uit een tweedaags Teacher Maker Camp in de Waag en 2 training-/studiedagen in de maakplaats. In de training ervaar je zelf hoe het is om te creëren én om kinderen te begeleiden in dit proces. In creatieve sessies met de 3D-printer, Makey Makey, de lasersnijder en de vinylsnijder leer je omgaan met nieuwe technologieën door er zelf mee te experimenteren. Na de twee trainingsdagen ga je vervolgens in een maakplaats bij jouw school in de buurt aan de slag om je tijdens diverse studiemiddagen verder te verdiepen in 21st century skills. Zo worden de maakplaatsen een gedeeld technieklokaal voor scholen uit de omgeving, waar leraren en kinderen samen kunnen leren.

Aanmelden?

Geïnteresseerd in deelname? Het Maakplaats 021-fellowship gaat weer van start in januari 2019, precieze data zullen nog bekend worden gemaakt. Mail naar José Remijn (j.remijn@oba.nl) voor meer informatie en aanmelden.
 

Nieuws over het fellowship