Foto: Waag Society

Foto: Waag Society

DIY Sensemakers Lab

Elke eerste woensdag van de maand verkennen we tools en applicaties waarmee je zelf de wereld om je heen in kaart kunt brengen.

Het is steeds gemakkelijk zelf data te verzamelen en metingen te doen, met zelfgebouwde sensoren.Wanneer kun je bijvoorbeeld het best een duik nemen in de grachten, wat is de ‘gezondste’ route naar je werk, en, hoe staat het écht met de geluidsoverlast in jouw woonwijk? Wat kunnen we allemaal meten, hoe doen we dat het beste, en hoe kan het bijdragen aan een gezondere of leukere leefomgeving?
 
Het DIY Sensemakers Lab biedt pioneers en enthousiastelingen ruimte om te maken en te experimenteren. Je kunt er leren werken met Arduino, Microbit of je werkt aan je prototype m.b.v. 3d-printer of laser. Het draait allemaal om Do-It-Yourself, maar je kunt ook samenwerken aan projecten, of anderen om advies vragen. Momenteel wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een plantenirrigatiesysteem en het identificeren van de bron van vervuiling in het water van het Marineterrein (http://waterbuoy.sensemakers.info/).
 
Je bent welkom om een kijkje te komen nemen, of meteen aan de slag te komen gaan. We houden een tafel voor je vrij! Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn: https://www.meetup.com/sensemakersams

Locatie en tijden
Maakplaats 021 Oosterdok
Elke eerste woensdag van de maand, van 18:00 – 21:00 uur

Maakplaats 021 Oosterdok vind je in de Centrale OBA, op de eerste etage. DIY SenseMakers Lab is toegankelijk voor alle leeftijden, aanmelden is niet noodzakelijk.