Posts in nieuws
Kom stadmaken in Maakplaats 021 tijdens het WeMakeThe.City-festival

Hoe blijft Amsterdam een stad voor iedereen? Van 17 tot en met 23 juni 2019 – tijdens WeMakeThe.City – staat Amsterdam in het teken van stadmaken: hoe maken we de stad samen leefbaar? Zo maken we een stad waarin iedereen zich thuisvoelt. Waarin iedereen er mag zijn, iedereen meedoet en iedereen gelijkwaardig meedeelt. Op twee vestigingen van Maakplaats 021 kun je zelf aan de slag met dit thema, tijdens De Ruimte In en de Familiedag Zelf Meten.

Read More
NewTechKids en Maakplaats 021 lanceren twee zomerbootcamps

Stichting NewTechKids en Maakplaats 021 slaan de handen ineen voor twee zomerbootcamps waarin kinderen van 8 tot en met 12 jaar kennis kunnen maken met computerwetenschap en maakonderwijs, en hun creatieve vaardigheden kunnen ontplooien. In vijf dagen gaan zij aan de slag met de theorie én de praktijk. ‘S ochtends wordt de technologie besproken, en de middag staat in het teken van digitale fabricage met behulp van de lasersnijder, 3D-printer en de vinylsnijder.

Read More
Maakplaats Meet Up #6 – special edition: viering 2 jaar Maakplaats 021

Maakplaats 021 bestaat 2 jaar! Op maandag 6 mei blikken we terug én kijken we vooruit tijdens een speciale Maakplaats Meet Up in Pakhuis de Zwijger. Samen met de OBA-kinderdirecteur Lucy Ibrahim, de maakplaats-coaches en het ontwikkelteam. Wat betekenen de maakplaatsen voor de kinderen, hun buurten en de culturele infrastructuur van Amsterdam? Wat worden de volgende stappen? En welke locaties zijn dit jaar aan de beurt?

Read More