Posts in nieuws
Minor Maker Education van start op Hogeschool van Amsterdam

Op vrijdag 5 februari ging de eerste minor Maker Education van Nederland van start, op de Hogeschool van Amsterdam. Zeven studenten afkomstig van de opleidingen Pabo, leraar Natuurkunde, leraar Nederlands en leraar Techniek leren in een half jaar tijd de theorie én de praktijk van het maakonderwijs. Als onderdeel van de minor zullen de studenten één keer per week stage lopen in een van de locaties van Maakplaats 021.

Read More
Ontdek de toekomst van leren op de Brave New Learning conferentie

Hoe ziet de toekomst van leren eruit? Hoe kunnen we het onderwijs vernieuwen in Amsterdam en daarbuiten? De conferentie Brave New Learning op 11 en 12 februari 2019 staat geheel in het teken van nieuwe vormen van leren en ontwikkelen in de 21e eeuw. Inspirators als Philipp Schmidt, directeur Learning Innovation bij het innovatieve MIT Media LAB en Rolf Hapel, directeur van de bibliotheek in Aarhus, delen er hun expertise.

Read More
Maakplaats 021 is weer open: dit is het nieuwe programma!

Na een paar weken zomerstop is het eindelijk weer zover: de maakplaatsen zijn vanaf deze week weer open met een splinternieuw programma! Naast de vertrouwde activiteiten Fabschool, Maak Je Buurt, CodeTeam en CodeTeam Junior hebben we ook nieuwe programma’s voor je in petto. Heb je bijvoorbeeld altijd al je eigen kleding willen ontwerpen? Of ben je benieuwd hoe je jouw idee naar een 3D-ontwerp vertaalt? Lees dan snel verder!

Read More
Maakplaats 021 zoekt stagiair online marketing & communicatie!

Ben jij een digital native en een echte storyteller? Studeer jij aan een hogeschool of universiteit en heb jij passie voor stad-maken, digitale fabricage, nieuwe technologieën en maakonderwijs? Sluit je dan als stagiair aan bij het team Maakplaats 021 in de OBA. Een mooie kans om werkervaring op te doen en om bij te dragen aan de promotie van een bijzonder programma dat 21st century skills voor alle Amsterdamse kinderen en jongeren toegankelijk maakt.

Read More