Vacature: parttime maakplaats-coach (14 uur per week)

Begin 2017 is door de initiatiefnemers OBA, Waag, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam, met steun van de gemeente Amsterdam, het meerjarenprogramma Maakplaats 021 gelanceerd. Tot eind 2020 worden in 10 vestigingen van de OBA maakplaatsen geopend. Kinderen en jongeren kunnen er kennis maken met nieuwe technologieën en deelnemen aan educatieve programma’s gericht op de zogenaamde 21st century skills, een combinatie van digitale fabricage, physical computing en programmeren. Leren door te maken, dat is het principe waar Maakplaats 021 op inzet.

Heb jij interesse in de ontwikkelingen rondom “21st century skills”? Bruis je van nieuwsgierigheid, weet je wat er speelt in de stad, ben je een doener en schrikt techniek of technologie jou niet af? Lijkt het je leuk om kinderen en jongeren te ontvangen en te begeleiden in onze ‘maakplaatsen’? Meld je dan nu aan als:

Part-time maakplaats-coach (14 uur p/w)

Een maakplaats-coach is voor minimaal drie dagdelen per week verbonden aan een vaste maakplaats, en is daarnaast gemiddeld één dagdeel per maand beschikbaar voor training / overleg. De maakplaats-coaches voeren de programma’s uit, geven begeleiding en informatie, zorgen voor een goede dienstverlening en vervullen de rol van coach voor de kinderen in de maakplaats.

Een maakplaats-coach heeft rechtstreeks contact met de bezoekers van de maakplaats en zorgt dat de deelnemers mee kunnen draaien met de activiteiten die we aanbieden op de locaties. Op 3 middagen per week zijn er naschoolse programma’s waar kinderen zich individueel voor kunnen aanmelden (max 15 deelnemers), overdag is de maakplaats te gebruiken als werk- of projectruimte door scholen uit de buurt; een programma maken we in dat geval op maat.

De maakplaats-coach ontvangt leiding van de teamleider van de OBA-vestiging waar de maakplaats zich bin bevindt. Binnen de OBA geeft een kernteam sturing aan de ontwikkeling van de programma’s, de uitvoer van activiteiten en workshops, en het onderhoud en beheer van de maakplaatsen.

Je profiel:

 • Je bent bereid je de basisvaardigheden eigen te maken voor de omgang met digitale fabricage machines (3D-printer, vinylsnijder, laser cutter en bijbehorende apparatuur, software en materialen)

 • Je vindt het leuk om te werken met kinderen en jongeren van 8-16 jaar, individueel en in groepen, en ze te helpen de vaardigheden te leren die passen bij deze tijd

 • Je beschikt over didactische en /of presentatievaardigheden

 • Je bent geïnteresseerd in maakonderwijs, digitale fabricage, design, programmeren en coderen, etc.

 • Je bent proactief, oplossingsgericht en je hebt (groot) improvisatievermogen

 • Je bent flexibel en open: je kunt omgaan met de veranderende eigenschappen van een programma in ontwikkeling en je werkt goed samen met interne en externe programmamedewerkers

 • Je bent zelfstandig en zelfredzaam: je bent in staat te reageren op onverwachte situaties en zelf (of samen met een collega ter plaatse) een oplossing te bedenken

 • Je hebt een positieve instelling en bent creatief, klantvriendelijk, nieuwsgierig, ondernemend en stressbestendig

Wij bieden

 • een uitdagende en veelzijdige rol in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij

 • goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, waaronder elke maand een training in nieuwe maaktechnieken en werkvormen

 • een parttime functie ( 14 uur per week)

 • in eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar

 • een marktconform salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket volgens de cao openbare bibliotheken

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met José Remijn (Ontwikkeling) via 020-5230772 of Sacha van Tongeren (Programmamanager) via 06-18687710.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

De 2-daagse training in digitale fabricage en maakonderwijs vindt plaats op 5 en 6 september 2019 en wordt verzorgd door onze expert-partner de Waag.

Interesse in bovenstaande vacature? Mail jouw motivatie en cv vóór 3 augustus 2019 naar sollicitaties@oba.nl.

Foto: Waag

Foto: Waag