Maakplaats 021 breidt het team uit

Er zijn inmiddels drie maakplaatsen en de komende jaren groeien we uit naar tenminste 10 locaties. Daarmee kan ook uitbreiding van het team erachter niet uitblijven. We zijn blij met onze nieuwe aanwinsten!

Onlangs is Jose Remijn officieel tot het kernteam binnen de OBA toegetreden en dat is van grote waarde voor het programma. Jose zal met haar jarenlange ervaring gaan helpen om het educatieve kader scherp te stellen en te zorgen voor een goede aansluiting bij het scholennetwerk en de andere activiteiten van de OBA. Het kernteam, met Sacha van Tongeren als programmamanager, Rob van der Burg als maakplaats producent en Jose Remijn als maakplaats educator, gaat ervoor zorgen dat het programma Maakplaats 021 verder door ontwikkeld en dat de maakplaatsen bruisende open leeromgevingen worden. De vaste thuisbasis van het Maakplaats 021 team wordt de 1ste verdieping van de Centrale OBA.

We worden bijgestaan door een groeiende pool van maakplaats coaches. Het is heel bijzonder om te zien en te ervaren dat deze groep - na een eerste verdiepingstraining in februari - zich de afgelopen maanden sterk heeft ontwikkeld en de activiteiten in de maakplaatsen draagt en begeleidt. Om de professionalisering vaart te geven, krijgt een kleine groep maakplaats coaches vanaf september de ruimte om 100% aan de slag te gaan en zich te specialiseren in maakonderwijs, digitale fabricage en 21st century skills. Deze groep krijgt een belangrijke ambassadeursrol; zij gaan de programma’s dragen op de drie locaties, collega’s trainen (train-the-trainer) en het verhaal van Maakplaats 021 mede uitdragen.