Opening Maakplaats 021 Javaplein

Op donderdag 12 september openen we een gloednieuwe locatie van Maakplaats 021 in OBA Javaplein! Deze locatie brengt het totaal van maakplaatsen in de stad op zeven. Tijdens een besloten programma tussen 14.00 - 16.00 uur maken kinderen van scholen uit de buurt kennis met digitale fabricage en stadmaken. Om 15.30 uur openen we de deuren om de nieuwe Maakplaats officieel te openen met kinderen, buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

 
Foto: Waag

Foto: Waag

 

Programma

15:30 uur – Inloop

16:00 uur – Officiële opening door Sacha van Tongeren (Programmamanager Maakplaats 021) en Inger Schmit (Teamleider van OBA Javaplein). Kinderen uit de buurt openen de nieuwe maakplaats vervolgens symbolisch met behulp van de Makey Makey.

Adres

Maakplaats 021 / OBA Javaplein
Javaplein 2, 1094 HW Amsterdam

Over Maakplaats 021
Maakplaats 021 is een netwerk van openbare makerspaces, in verschillende vestigingen van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Kinderen en jongeren kunnen er leren ontwerpen, creëren, ontdekken en experimenteren. Het getal 021 staat symbool voor 21st century skills. Leren door te maken, dat is waar Maakplaats 021 op inzet. In de activiteiten wordt aandacht besteed aan digitale fabricage en aan stadmaken. Samen ontdekken we Amsterdam en bedenken we slimme oplossingen voor de stad. De OBA wordt zo een plek in de buurt waar iedereen de kans krijgt de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij deze tijd.

Maakplaats 021 is een initiatief van OBA, Waag, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam.