Nieuwe buren voor Maakplaats 021 Oosterdok: het Cinekid Applab

Maakplaats 021 Oosterdok heeft nieuwe buren! Kinderen en ouders kunnen vanaf nu terecht in het nieuwe AppLab op de jeugdetage van OBA Oosterdok, waar ze een selectie van bijzondere, oogstrelende en prijswinnende apps kunnen uitproberen.

Cinekid AppLab

Cinekid AppLab

Voor kinderen die opgroeien in deze tijd zijn telefoons, tablets en apps de normaalste zaak van de wereld. Maar voor ouders is de zoektocht naar goede apps en het vinden van een balans tussen ‘online’ en ‘offline’ soms moeilijk. Om ouders hierin te helpen, ontwikkelde Cinekid het AppLab, een plek met speciaal geselecteerde apps. Deze keer strijkt het AppLab neer in de OBA. Op de iPads kunnen de apps ontdekt worden, die uiteraard digitaal zijn maar ook een link leggen met de echte wereld. Voorbeelden zijn de app Spot waarbij je een tekening tot in detail kunt bestuderen en de app Me, waarin je jezelf in honderden vragen kunt ontdekken. 

Waarom een AppLab?

Kinderen en jongeren leren in deze tijd nog veel uit boeken, maar het leren van zogenoemde 21st century skills wordt steeds belangrijker, dat weten we bij Maakplaats 021 natuurlijk maar al te goed. Het Cinekid AppLab is daarom een mooie aanvulling op het Maakplaats-programma, als plek waar kinderen kunnen verdwalen in een prachtige digitale wereld en zo spelenderwijs digiwijs worden.

Locatie en openingstijden

Het Cinekid AppLab kun je vinden naast Maakplaats 021 op de jeugdafdeling in OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, en is op werkdagen open van 08:00 – 22:00 uur. In het weekend is het Applab van 10:00 tot 22:00 geopend. De apps zijn gratis toegankelijk en zijn geschikt voor kinderen 4 – 12 jaar en hun ouders/verzorgers.