Maker education clubavond #5

Op donderdag 17 oktober organiseert de Waag in samenwerking met Maakplaats 021 de vijfde Maker education clubavond. De clubavond is voor studenten, leraren, docenten en bibliotheekprofessionals die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam.

DSCF5713.jpg

Aan de slag met geluidsgolven 
Muziek en technologie vormen samen misschien wel één van de spannendste combinaties. In onze wereld, waar vrijwel alles geluid maakt, valt er veel te ontdekken, te onderzoeken en te maken met geluidsgolven. We zijn zelfs in staat om op simpele wijze eigen geluiden te programmeren. En dat is exact wat we gaan doen tijdens deze Maker education clubavond! 

We organiseren twee verschillende laagdrempelige workshops die je later ook zelf in je eigen klas kan uitvoeren. Zo gaan we met behulp van de Makey Makey zelf geluiden programmeren en maken we van ons lichaam een muziekinstrument. Onze maker educators begeleiden je tijdens het maakproces en leggen je alles stap voor stap uit.

Workshop #1: Interactief geluid
Aan de hand van open ontwerp opdrachten maak je een interactieve geluidsinstallatie waarvan je zelf de geluiden kan programmeren met de Makey Makey. 

Workshop #2: Je lichaam als instrument
Met papier, kopertape en het Bela-board maak je een muziekinstrument van je lichaam dat geluid produceert als je beweegt, danst, of iets aanraakt. 

Programma 
18.45 uur inloop
19.00 uur introductie
19.05 uur presentatie over muziek en maakonderwijs
19.15 uur maakactiviteiten: Makey Makey en Bela-Board
21.00 uur afsluiting

Locatie:
De Waag
Nieuwmarkt 4
Amsterdam

De toegang is 5 euro, inclusief een drankje. 

Aanmelden voor deze avond

Voor wie is de clubavond?

De clubavond is voor studenten, leraren en docenten die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam, op een school in de buurt van één van de Maakplaatsen werken en daar met de klas naartoe zouden kunnen. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van je collega's op het gebied van maakonderwijs? En wil je op een laagdrempelige manier kennis delen en opdoen? Kom dan naar deze clubavond in de Waag en wordt onderdeel van ons netwerk van bevlogen makers en onderwijsprofessionals.

Meer verdieping?

Het Maakplaats 021 Fellowship is een trainingsprogramma waarbij Amsterdamse leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs de kans krijgen zich te ontwikkelen in maakonderwijs, digitale fabricage en 21st-century skills. In verschillende trainingen leer je alle kneepjes van het vak!