Maker Education Clubavond #4: Tinkeren

Op donderdag 27 juni organiseert Maakplaats 021 in samenwerking met de Waag de vierde Maker education clubavond. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar.

Deze editie pakken we groots aan! Samen met NEMO en de technische kunstenaar Edwin Dertien organiseren we maar liefst twee tinker-workshops in de Waag. Je kiest zelf welke workshop jou het meest aanspreekt.

Fotografie: Waag

Fotografie: Waag

Workshop 1 - Tinkeren met Edwin Dertien

Edwin Dertien is een technische kunstenaar. Hij richte Kunst- en Techniekwerk op en is betrokken bij diverse technologisch innovatie en educatie initiatieven zoals: een Fablab workshop voor mensen met autisme, het Creative Technology Programme van Universiteit Twente en het Gogbot Festival Enschede.

Workshop 2 - Tinkeren met NEMO

In de hands-on tinkering activiteit knikkerbanen maken (gebaseerd op programma van NEMO) gaan we aan de slag met de gegeven materialen en gereedschappen. In tweetallen ontwerpen we een creatieve knikkerbaan die de knikker zo langzaam mogelijk naar beneden laat gaan waar deze opgevangen wordt in een bakje. 

Door de gereedschappen en materialen te onderzoeken en uit te proberen onderzoeken we verschillende natuurkundige fenomenen als; snelheid, wrijving en zwaartekracht.In beide workshops worden deelnemers uitgenodigd om te maken en te spelen met verschillende materialen.


Tickets voor deze avond

De toegang is 5 euro, inclusief een drankje. Op deze avond wordt Nederlands gesproken.

Voor wie is de clubavond?

De clubavond is voor leraren en docenten die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in en rondom Amsterdam. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van je collega's op het gebied van maakonderwijs? En wil je op een laagdrempelige manier kennis delen en opdoen? Kom dan naar deze clubavond in de Waag en wordt onderdeel van ons netwerk van bevlogen makers en onderwijsprofessionals.