Maakplaats Meet Up #1: Maak kennis met de makers van Noord!

Samen maken we de buurt. Van creatieve dromer tot noeste arbeider. Hoog tijd dus om deze makers het podium te geven dat ze verdienen! Tijdens Maakplaats Meet Ups zullen we het woord geven aan creatieven uit de buurt. Op woensdag 18 april vindt de eerste editie plaats in Maakplaats 021 Waterlandplein, waarvoor we inspirerende makers uit Amsterdam-Noord samenbrengen.

Wie zijn deze makers? Wat maken ze? Waarom doen zij wat ze doen? En hoe kunnen we elkaar versterken? Die vragen staan centraal tijdens de Maakplaats Meet Ups. Voor de eerste Meet Up hebben we creatieven uitgenodigd rondom de thema's Duurzame stad, Sociale stad en Creatieve stad om hun verhaal te vertellen. Naast hun verhalen gaan we ook echt aan de slag met elkaar. 

© Tilly Duijts

© Tilly Duijts

Het programma

Duurzame stad
– VanPlestik: gebruikt plastic afval uit de buurt als grondstof voor nieuwe producten die worden gemaakt met behulp van 3D printers. Zo gaat plastic niet verloren en wordt de grondstof op een leuke, duurzame en creatieve manier gerecycled.
– Moestuin de Waterlandjes: wordt gerund door buurtbewoners.

Sociale stad
– Bildung: is een cultureel platform voor startende culturele ondernemers maar ook voor buren en buurtbewoners in de wijk. Bildung transformeert grauwe gebouwen om in sociaal-culturele platvormen en om dit te doen werkt de Bildung samen met initiatieven of individuen (buurtbewoners).
– De VerbroederIJ: opent dit voorjaar bij de Oostpont een groene haven met pluktuinen, een stadsstrand en een paviljoen gaan dan plek bieden aan een uitgebreide programmering en eten en drinken.

Creatieve stad
– Naaiclub in Huis van de Wijk: Noureham organiseert een paar keer per week naailes voor vrouwen uit de buurt.

Locatie en tijden
Maakplaats 021 Waterlandplein, Beverwijkstraat 13, in Amsterdam-Noord - aanvang 18:30 uur. De soepgroep van Huis van de Wijk zorgt bij de inloop voor een kop soep.

Let op: Programma is gratis, maar vergeet niet te reserveren:
https://dezwijger.nl/programma/makers-van-noord