Maakplaats 021 viert opening vierde vestiging met Grote Maakplaatsdag

Op zondag 25 maart openen we alweer de vierde vestiging van Maakplaats 021, dit keer in OBA Slotermeer! De opening vieren we groots met de Grote Maakplaatsdag, waarop buurtgenoten kennis kunnen maken met de nieuwe maakplaats. De hele dag kunnen kinderen en hun ouders komen maken, uitvinden en bouwen in onze gloednieuwe maakplaats tijdens gratis inloopworkshops. Kom je ook langs om te lasersnijden, ontwerpen en nieuwe technologieën te ontdekken?

Foto: Waag Society

Foto: Waag Society

De Grote Maakplaatsdag start om 11.00 uur. Kinderen en jongeren kunnen elk uur meedoen aan inloopworkshops in het teken van het thema lente. Om 13.00 uur openen we de nieuwe Maakplaats officieel samen met OBA-directeur Martin Berendse, kinderdirecteur Darryl Amankwah en de buurt! Om 16:00 sluiten we de middag af.

➱ Workshop: Bijenpaleizen voor de buurt
Wist je dat bijen heel belangrijk zijn voor de buurt? Zij bestuiven namelijk de planten en bloemen om ons heen. Om de bijen hierbij te helpen maken we op deze speciale dag bijenpaleizen!

➱ Workshop: Smart Kids Lab
Hoe staat jouw buurt ervoor? Zijn de grond en het water goed voor een groeiende en bloeiende buurt? We maken verschillende meters en gaan er samen mee de buurt in. Aan het einde van de dag verzamelen we onze resultaten op een digitale kaart!

➱ Workshop: Maak een vogelvilla
Wil jij ook dat vogels voor een bezoek een fijn nestje hebben? Maak samen met ons een ware vogelvilla! We gaan aan de slag met een lasercutter, en brengen aan het einde van de dag het werk op een mooie een plek in de buurt bij elkaar.

➱ Workshop: Designaton
Maak jouw buurt van de toekomst! Hoe maken we de buurt mooier, vriendelijker en schoner? Maak een eigen uitvinding voor de buurt!

➱ Permanent Future Lab
Maak kennis met de nieuwste technologieën zoals VR-brillen, robots en 3D-pennen! Bij het meeting point kun je als lokale maker, buurtonderneming of buurtbewoner met elkaar in gesprek over de buurt.

AANMELDEN
De Grote Maakplaatsdag is gratis en vrij toegankelijk, aanmelding vooraf is niet nodig. De workshops starten ieder heel uur.

Bezoekadres:
OBA Slotermeer
Slotermeerlaan 103 E
1063JN Amsterdam