Maakplaats 021 zoekt stagiair online marketing & communicatie!

Ben jij een echte storyteller? Studeer je aan een hogeschool of universiteit, heb je een vlotte pen en weet je je weg blind te vinden op het wereldwijde web? Heb je een passie voor stad-maken, digitale fabricage, nieuwe technologieën en maakonderwijs?

Sluit je dan nu aan bij het team Maakplaats 021 in de OBA! Een mooie kans om werkervaring op te doen en bij te dragen aan de promotie van een bijzonder programma dat 21st century skills voor alle Amsterdamse kinderen en jongeren toegankelijk maakt.


Team Maakplaats 021 bij de OBA zoekt

Creatieve stagiair(e) online marketing & communicatie

Studerend, HBO / WO, 36 uur per week, startdatum in overleg (bij voorkeur 6 maanden)


Wie zijn wij?

Maakplaats 021 is een gezamenlijk initiatief van OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam), Waag, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam. In verschillende OBA-vestigingen zetten we maakplaatsen (makerspaces) op; kinderen en jongeren uit de buurt kunnen er kennismaken met digitale technologie. Leren door te maken, dat is het principe waar Maakplaats 021 op inzet. Er zijn inmiddels 4 maakplaatsen operationeel in de stad. De komende jaren volgen er nog meer. Lees meer op: www.maakplaats021.nl

Maakplaats 021 is een meerjarig programma met een eigen projectorganisatie binnen de OBA. In deze stage ga je aan de slag voor team Maakplaats 021 en werk je direct samen met toonaangevende partners in de stad: Waag, Pakhuis de Zwijger en de Hogeschool van Amsterdam.

Wat ga je doen?

  • je denkt mee over nieuwe creatieve uitingen en communicatiestrategieën;

  • je schrijft teksten en maakt foto’s voor onze website, blog, nieuwsbrieven, social media en flyers;

  • je ontwikkelt publiciteitsmateriaal voor eigen en externe websites, narrowcasting en indoor promotion;

  • je werkt mee aan de lancering van nieuwe maakplaatsen en aan de voorbereiding van evenementen (zoals viering OBA 100 jaar in februari 2019).

Wie ben jij?

  • je bent student aan hogeschool of universiteit;

  • je hebt een vlotte pen (Nederlands en Engels);

  • je hebt ervaring met social media en je beheerst de programma’s en software die ertoe doen;

  • je kunt tegen een stootje, je bent flexibel, en je vindt het geen probleem om af en toe in de avonduren of in het weekend te werken;

  • en natuurlijk ben je enthousiast, zelfstandig, initiatiefrijk en creatief.

Wat bieden wij?
Stage lopen bij team Maakplaats 021 in de OBA is leerzaam en uitdagend. Tijdens je stage maak je kennis met zowel de strategische als de creatieve processen. Je bent aanwezig bij co-creatie sessies, werkt zelfstandig aan opdrachten en je voert praktische werkzaamheden uit. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Maakplaats 021 biedt een stagevergoeding van €300,- per maand bij een fulltime werkweek (36 uur).

Interesse?
Stuur dan snel je bondige motivatie en CV in PDF via de mail naar:
Sacha van Tongeren, programma manager: s.vantongeren@oba.nl

Foto: Waag

Foto: Waag