Maakplaats 021 nu ook voor volwassenen ism Volksuniversiteit Amsterdam

default.jpg

Volksuniversiteit start met cursussen voor volwassenen in Maakplaats 021 Oosterdok

Dit najaar organiseert Volksuniversiteit Amsterdam in samenwerking met de OBA en Maakplaats 021 een tweetal cursussen voor volwassenen. De lessen zijn in de Maakplaats 021 in de centrale OBA op de Oosterdokskade.

Ontwerp en print in 3D

Onder leiding van ontwerper Pieter van Gendt leer je de basisprincipes van het gratis tekenprogramma SketchUp, een goed begin om 3D te tekenen op de computer. Tijdens de cursus leer je ook hoe je je computer thuis kunt instellen en gebruiken. Bij het 3D-tekenen houden we rekening met de mogelijkheden van de printer. Na twee lessen ontwerp je je eigen zoutvaatje, dat je voor je neus ziet groeien tot een bruikbaar model. Aan het eind van de cursus ga je met een helemaal zelf ontworpen en 3D-geprint zoutvaatje naar huis.

Beginnerscursus programmeren voor volwassenen

In 6 lessen van 3 uur ga je kijken naar wat programmeren is en hoe het werkt. We beginnen met een korte inleiding in de wereld van code, en daarna neem je plaats achter de Raspberry Pi (een volwaardige computer zo groot als een creditcard) om zelf code te gaan schrijven en direct te zien wat er gebeurt als de computer die code uitvoert. 

Meer informatie en aanmelden via de site van Volksuniversiteit Amsterdam.

nieuwsSacha van Tongeren