Maakplaats 021 is weer open: dit is het nieuwe programma!

Na een paar weken zomerstop is het eindelijk zover: de maakplaatsen zijn vanaf deze week weer open met een splinternieuw programma! Naast de vertrouwde activiteiten Fabschool, Maak je Buurt, CodeTeam en CodeTeam Junior hebben we nog meer nieuwe programma’s voor je in petto. Heb je bijvoorbeeld altijd al je eigen kleding willen ontwerpen? Of ben je benieuwd hoe je jouw idee naar een 3D-ontwerp vertaalt? Lees dan snel verder!

Bekijk alle Maakplaats 021-programma’s en tijden in de OBA-agenda

Foto: Waag

Foto: Waag

Nieuwe programma’s in Maakplaats 021

Gangmakers: Ontwerplab
Wil je slimme kleding maken voor de buurt? Samen met professionele kunstenaars en ontwerpers maken we slimme modeontwerpen. Wil je er mooi uitzien in je eigen ontwerp en tegelijkertijd de buurt een handje helpen? Van een slimme robotrugzak, een spelletjes-kostuum tot een stop-pesten-hoed, alles is mogelijk. Hoe kan jij wat betekenen voor de buurt? Aan de hand van verschillende maaktechnieken zoals 3d printen, vinyl- en lasersnijden of een naaimachine kom je tot je eigen ontwerp.

Vanaf 3 oktober, in Maakplaats 021 Slotermeer

Hot Mama Hot: Van Idee naar 3D
Heb jij goede ideeën en ben je creatief, dan is deze nieuwe cursus in de Maakplaats 021 echt iets voor jou. In deze workshop ga je jouw idee ontwikkelen én uitvoeren. We kijken samen met welke materialen we jouw idee het beste kunnen gaan maken, en je gaat stapsgewijs aan de slag met je plan. We werken met de stickermaker, lasersnijder en 3D-printer, en aan het einde van de workshop heb jij je eigen eindproduct in handen!

Vanaf 10 oktober, in Maakplaats 021 Waterlandplein

Maak je Buurt: Childpress
De naam Maak je Buurt! doet misschien al een belletje rinkelen, het is vanaf het begin één van de vaste programma’s in de maakplaatsen. Dit jaar gooien we het programma een tikje om: Maak je Buurt wordt omgetoverd tot redactie! Word een echte ChildPress reporter en maak met je team je eigen krant, tv-show, podcast of ga viral op social media. Vind mensen die jij wilt interviewen over onderwerpen die je zelf belangrijk vindt in de buurt. Bezig zijn met green screen-techniek, editing, regie, interviewen, factchecken, filmen en productie! We toveren de maakplaats om tot een echte studio, die je zelf gaat opbouwen en designen.

Vanaf 18 september, in Maakplaats 021 Waterlandplein
Vanaf oktober, in Maakplaats 021 Reigersbos
Vanaf november, in Maakplaats 021 Oosterdok

Bekijk alle Maakplaats 021-programma’s en tijden in de OBA-agenda