Maakplaats 021 Fellowship-programma gelanceerd in de Waag

Vandaag werd het Maakplaats 021 fellowship-programma gelanceerd in de Waag! Twintig deelnemers van acht Amsterdamse scholen (PO en VO) nemen deel aan een tweedaags Teacher Maker Camp, waarin ze kennismaken met maakonderwijs en digitale fabricage. Er wordt getekend, 3D-geprint, gelaserd met de lasersnijder, en vooral heel veel samengewerkt. Het doel? Digitale fabricage introduceren in hun eigen klas!

In de training ervaren de leraren zelf hoe het is om te creëren, en kinderen te begeleiden in dit proces. In creatieve sessies met de 3D-printer, Makey Makey, de lasersnijder en de vinylsnijder leren ze omgaan met nieuwe technologieën door er zelf mee te experimenteren. Na de twee trainingsdagen gaan zij vervolgens in een Maakplaats bij hun school in de buurt aan de slag om zich tijdens diverse studiemiddagen verder te verdiepen in 21st century skills. Zo worden de maakplaatsen een gedeeld technieklokaal voor scholen uit de omgeving, waar leraren en kinderen samen kunnen leren. 

Het Maakplaats 021 Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Instituut Gak, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Waag Society en Innovatief in Werk.