Kom op 9 & 10 februari naar Het Grote Maakplaatsweekend!

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari vieren we het 100-jarige bestaan van de OBA met het Grote Maakplaatsweekend op de jeugdetage in de Centrale OBA Oosterdok! Altijd al willen racen tegen zelfrijdende auto's of benieuwd hoe je je eigen LED-knuffel maakt? Ouders en kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om deel te nemen aan een van de inloopworkshops. Blijf op de hoogte via het Facebook-evenement:

Het Grote Maakplaatsweekend.png

Programma

Het feest op zaterdag en zondag vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Er zijn doorlopend activiteiten, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

  • Gezamenlijk letterkunstwerk met Artbots. Op een megagroot papier maken deelnemers een woordkunstwerk met behulp van tekenrobots ofwel ‘artbots’.

  • Race tegen de zelfrijdende auto. Pak een joystick en neem het op tegen een zelfrijdende auto. Wie is sneller, mens of machine? Door de race denken bezoekers na over de toekomst van zelfrijdende auto’s in de stad.

  • Electronisch textiel. Deelnemers kunnen met led-lampjes en elektronisch textiel een led-knuffel maken, voor op een tas of op kleding. Zo is iedereen ook in het donker goed zichtbaar.

  • Amsterdam over 100 jaar. Hoe ziet onze stad er straks eruit? Bouw mee aan het toekomstige Amsterdam, met een grote stadskaart en een hoop knutselmateriaal.

  • De Grote Rebelse Voorleesestafette. Op zaterdag is er extra feest: dan wordt er van 12.00 tot 17.00 uur voorgelezen op een heel bijzondere manier. Trek je gezelligste pyjama aan, neem je teddybeer mee en plof neer op het grootste bed dat je ooit zal zien. Veel van de meisjes uit de verhalen die voorbijkomen, waren of zijn zelf ook ‘maker’ en speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van wetenschap, kunst of techniek. Zoals oceanograaf Sylvia Earle en astronaut Mae C. Jemison. Inspirerende voorbeelden om meer over te weten te komen! 

  • Gif it to me (6+). Krijg jij ook geen genoeg van gifjes kijken van dieren die grappige dingen doen? Tijdens deze workshop maken kinderen een bewegend plaatje van 4 seconden. Gebruik eigen tekeningen of toon je beste acteerwerk in de green-screen-studio van GIF it to me. De filmpjes zijn direct te zien en te delen met de wereld. Deze workshop is ontwikkeld door Viesueel Geweld, dat live visuals en interactieve video-installaties maakt.

De toegang is gratis op beide dagen, je kunt gewoon binnenlopen.