Zomerprogramma Maakplaats 021: kettingreacties bouwen!

Bijna zomervakantie! Wil jij dit jaar eens iets anders doen dan naar de dierentuin en het zwembad? De eerste drie weken* van de zomervakantie is Maakplaats 021 dagelijks open met maakchallenges voor kinderen van 8 - 12 jaar: in drie maakplaatsen kun je dagelijks kettingreacties leren bouwen! Van kleine constructies tot grote bouwwerken, je kunt zelf experimenteren met de materialen. Lukt het jou een originele kettingreactie te bedenken?

 
 

Zomerprogramma: Maak je eigen kettingreactie! (23 juli t/m 10 augustus)
In drie vestigingen van Maakplaats 021 mag je de mooiste, raarste of grootste kettingreactie bouwen die je kunt bedenken! Maar wat is een kettingreactie eigenlijk precies? Een kettingreactie is een constructie waarbij elk object een ander object in beweging zet – een actie die zorgt voor reactie. Van kleine bouwwerkjes tot grote constructies, kettingreacties zijn er in alle vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld een analoge kettingreactie bouwen met een ballon en een speld, maar ook een elektronische met motortjes en de Makey Makey! 

Kijk voor meer informatie en voorbeelden van kettingreacties op makereducation.nl.

 
Beeld: Astrid Poot

Beeld: Astrid Poot

 

Openingstijden* van 23 juli t/m 10 augustus:

Toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. 

* = Van 11 augustus tot en met 3 september zijn de maakplaatsen gesloten, daarna starten we met een nieuw programma. Daarover later meer!