Inschrijving cursus programmeren voor volwassenen van start

Na een succesvolle pilotcursus 3D-printen, biedt Maakplaats 021 in samenwerking met de Volksuniversiteit vanaf april een nieuwe workshop voor volwassenen aan: dan gaat de beginnerscursus programmeren van start! In 7 lessen van 3 uur leer je wat programmeren is en hoe het werkt. Meld je hier aan!

fatos-bytyqi-535528-unsplash.jpg

De workshop gaat van start met een korte inleiding in de wereld van code, en daarna neem je plaats achter de Raspberry Pi (een volwaardige computer zo groot als een creditcard) om zelf code te gaan schrijven en direct te zien wat er gebeurt als de computer die code uitvoert. De programmeertaal die je gaat leren heet Python. Dit is een taal die ontwikkeld is door een Nederlander (Guido van Rossum) en vrij makkelijk te lezen en te leren is, maar wel wereldwijd door een paar miljoen mensen gebruikt wordt voor allerlei verschillende toepassingen, van het maken van games tot het doen van wetenschappelijk onderzoek en door bedrijven als Google en Dropbox. 

Met online cursusmateriaal kun je op je eigen tempo kennis maken met de verschillende concepten in Python en ideeën die je hebt meteen uitproberen op de Raspberry Pi, en als je vastloopt zijn er de docenten om je te helpen. Wanneer je de taal onder de knie hebt is de enige beperking je verbeelding! 

• Eerdere ervaring met programmeren is niet nodig, maar enige beheersing van de Engelse taal is wel vereist.
• Alle apparatuur is aanwezig (Raspberry pi's, schermen, toestenborden, muizen).
• Lesdata: 5, 12, 19, 26 april en 17, 24 en 31 mei (3 mei vakantie en 10 mei Hemelvaart).
• Maakplaats 021 voor volwassenen is een samenwerking met de OBA.