Het zomerprogramma van Maakplaats 021

De zomervakantie komt eraan! Dat betekent dat er in de maakplaatsen een aangepast zomerprogramma van toepassing is. Nieuwsgierige kinderen die graag de mouwen opstropen kunnen de hele zomer aan de slag, met onder meer computer science, programmeren en VR! Bekijk hieronder het zomerprogramma, geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

 
het-grote-maakplaats-weekend-109.jpg
 

Maakplaats 021 Reigersbos

VR VeRhalen  

Maak een verhaal in Virtual Reality! In een aantal sessies maken kinderen hun eigen verhaallijn met eigen personages, geluid en animaties in een echte 3D-wereld. Met een telefoon en VR-bril kunnen ze uiteindelijk door hun eigen verhaalwereld lopen.

Toegang: gratis, vooraf aanmelden via info@maakplaats021.nl
Data en tijden: 22, 23, 25 en 26 juli van 14:00-16:00 uur (let op, dit is een serie!)


Maakplaats 021 Waterlandplein

Fatboy ontwerpen en 3D-schilderen

Met resten stof gaan we gezamenlijk een eigen Fatboy ontwerpen én maken met de naaimachine. Zo kunnen kinderen er straks lekker languit op relaxen in de tuin, op het balkon of in het park!

Daarnaast gaan we aan de slag met 3D-schilderen. Kinderen snijden eerst hun eigen ontwerp uit hout en maken er met hun favoriete kleuren verf een heus kunstwerk van.

Toegang: gratis, open inloop
Data en tijden: 17 juli - 7 augustus op doordeweekse dagen van 11:00 – 17:00


Maakplaats 021 Oosterdok

Computer Science & Maker bootcamps
Samen met stichting Newtechkids slaan we de handen ineen voor twee zomerbootcamps waarin kinderen kennis kunnen maken met computerwetenschap en maakonderwijs, en hun creatieve vaardigheden kunnen ontplooien. In vijf dagen gaan zij aan de slag met de theorie én de praktijk. ‘S ochtends wordt de technologie besproken, en de middag staat in het teken van digitale fabricage met behulp van de lasersnijder, 3D-printer en de vinylsnijder.

Toegang: €303,21
Bootcamp 15 t/m 19 juli, van 10:00 – 16:00 uur

Bootcamp 19 t/m 23 augustus, van 10:00 – 16:00 uur

Maakplaats 021 CC Amstel

Bomberbot Codecamp
In 4 dagen leren hoe je een website bouwt? Tijdens de zomervakantie organiseert Bomberbot een Codekamp in de Maakplaats 021 CC Amstel. Hier leren kinderen programmeren en coderen en bouwen ze hun eigen website over hun lievelingsonderwerp!

Toegang: €349,- (met de code MAAKPLAATS-AMST krijg je €25 korting)
Bomberbot Codekamp (verschillende data in juli)

Maakplaats 021 Slotermeer en Ganzenhoef zijn gesloten tijdens de zomervakantie.