Gratis bootcamp Computerwetenschappen voor kinderen tussen 10 - 12 jaar

Van januari tot en met maart geeft Maakplaats 021 in samenwerking met NewTechKids een gratis bootcamp Computer Science van tien workshops! In deze bootcamp leren kinderen tussen 10 – 12 jaar hoe technologie werkt, waarom het werkt zoals het werkt, en hoe je prototypen maakt. Lees hieronder hoe je je kunt aanmelden!

Tijdens de bootcamp leren kinderen over computerwetenschappelijke concepten zoals algoritmen, commando's, programmeren, loops en variabelen. Ze ontdekken hoe technologiesystemen werken en oefenen daarna in kleine teams met ontwerpen, bouwen en programmeren.

2.jpg

Tijdens de workshops gaan ze aan de slag met games, oefeningen met pen en papier en bouwen en programmeren ze met Ozobots, littleBits en LEGO Mindstorms-robots.

Er kunnen maximaal 18 kinderen deelnemen aan deze bootcamp. Voor deze bootcamp geldt een selectieprocedure. Kinderen die worden geselecteerd, gaan akkoord om alle tien de workshops bij te wonen. 

Praktische informatie

Dag: maandagmiddag
Tijd: 14:30 - 16:30 uur

Data:

- 15, 22 en 29 januari

- 5, 12 en 19 februari

- 5, 12, 19 en 26 maart

Kosten 
Gratis

Locatie
Maakplaats 021, OBA Reigersbos, Rossumplein 1, Amsterdam Zuidoost

Aanmelden
Aanmelden bij de balie van OBA Reigersbos of vooraf via reigersbos@oba.nl of 020 – 696 57 23. Let op, deelname is voor de hele serie!