In beeld: zelfrijdende auto wint race van panda tijdens het Grote Maakplaatsweekend

In het weekeinde van 9 en 10 februari vond het Grote Maakplaatsweekend plaats op de jeugdetage in OBA Oosterdok. Op beide dagen bezochten meer dan duizend kinderen de workshops om zelf even maker of uitvinder te worden.

Leren door te maken, dat kan in elke Maakplaats 021 in de OBA. Elke bezoeker, jong en oud, kan zelf een maker worden door te ontwerpen, te creëren en te ontdekken met behulp van de nieuwste technologie. Zoals de 3D-printer en vinylsnijder, maar ook met slimme robots en mini-computers. Al deze aspecten kwamen aan bod tijdens het Grote Maakplaatsweekend. De workshops werden druk bezocht: van artbots maken tot racen tegen een zelfrijdende auto en het ontwerpen van een eigen gifje. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk hieronder de fotoreportage of bekijk alle foto’s.

Benieuwd naar alle activiteiten van Maakplaats 021? Er zijn elke week workshops in alle maakplaatsen in diverse OBA-vestigingen.

De OBA viert feest
De OBA is jarig in 2019 en bestaat maar liefst 100 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met 100 dagen feest in de hele stad! Een karavaan met gratis muziek-, theater én uiteraard Maakplaats 021-activiteiten trekt langs alle 27 OBA-vestigingen in Amsterdam.

Fotografie door Jimena Gauna.