Doe mee aan de Global Children's Designathon in Centrale OBA

Op zaterdag 11 november wordt de wereld een stukje beter met de Global Children's Designathon. Overal ter wereld, ook in de Centrale OBA, bedenken kinderen op deze dag oplossingen voor waterproblemen. Er is nog plek voor jonge uitvinders (7 – 12 jaar) die mee willen doen. 

Tijdens de Global Children’s Designathon maken kinderen prototypes van uitvindingen, met gebruik van gerecycled materiaalen technieken als microbits en LED's. Wereldwijd gaan meer dan 500 kinderen aan de slag met het zoeken van oplossingen voor waterproblemen. In sommige landen dreigen overstromingen, in andere dreigt juist droogte. In de OBA bedenken de deelnemers oplossingen voor waterproblemen in Amsterdam. Ook wordt er via een live verbinding gepraat met kinderen uit andere landen om te kijken hoe zij hun stad of land beter maken. 

Meld je aan
Kinderen tussen 7 en 12 jaar die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via onderstaande link. Deelname is gratis, er vindt een selectieprocedure plaats. Deelnemers ontvangen tijdig bericht. 

Op zaterdag 11 november gaat de deur open om 9.30 uur, om 16.00 uur is de publieke presentatie waar ook de ouders welkom zijn. OBA Kinderdirecteur Dominique neemt zitting in de jury, die bepaalt welke oplossingen het meest innovatief zijn.

Aanmelden

Maakplaats 021
Global Children's Designathon wordt mede mogelijk gemaakt door Maakplaats 021, de speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes kennis kunnen maken met de wereld van creativiteit en digitale fabricage. Zelf aan de slag met 3D-printers, lasersnijders en meer technieken. Iedereen is een maker. Neem een kijkje bij activiteiten om erachter te komen wat je allemaal kunt doen en leren bij Maakplaats 021.

global-children-designathon
Sacha van Tongeren