Dit is er te doen in Maakplaats 021 in de meivakantie

Tijdens de meivakantie hebben de reguliere activiteiten van Maakplaats 021 een lentestop. Maar niet getreurd: in Maakplaats 021 Oosterdok in de Centrale OBA staan er verschillende bootcamps voor kinderen op het programma! Zelf een minirobot maken, of meer leren over technologie? Bij deze bootcamps zijn kinderen vanaf 7 jaar welkom:

Technologie voor superhelden

Maandag 7 tot en met vrijdag 11 mei 2018, 10.00 - 13.00 uur, Centrale OBA, 5.1
Tijdens deze bootcamp van vijf workshops in de meivakantie ontdekken kinderen (7 tot 12 jaar) alles over robots én superhelden! NewTechKids leert de kinderen over ‘computational thinking’. De kinderen krijgen onder andere uitleg over programmering, technologie systemen en design en maken hierbij gebruik van diverse programma’s en technieken: Ozobots, LEGO Mindstorms en littleBits.

Tweetalig onderwijs wordt gepromoot, de workshops worden daarom gegeven in een combinatie van Engels en Nederlands. 

Kosten: €202.5. Aanmelden via de website van NewTechKids.
Let op, deelname is voor de hele week, van maandag t/m vrijdag. 

 
jeremy-avery-556329-unsplash.jpg
 

Ode aan de sport... en robots!

Maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei 2018, 10.00 - 13.00 uur, Centrale OBA, 5.1
Tijdens deze bootcamp van vijf workshops in de meivakantie ontdekken kinderen (7 tot 12 jaar) alles over robots én helden in de sport! 

NewTechKids leert de kinderen over ‘computational thinking’. De kinderen krijgen onder andere uitleg over programmering, technologie systemen en design en maken hierbij gebruik van diverse programma’s en technieken: Ozobots, LEGO Mindstorms en littleBits. Daarmee bouwen ze prototypes om sporten te automatiseren. 

Tweetalig onderwijs wordt gepromoot, de workshops worden daarom gegeven in een combinatie van Engels en Nederlands. 

Kosten: €202,54. Aanmelden via de website van NewTechKids.
Let op, deelname is voor de hele week, van maandag t/m vrijdag. 

 
james-pond-185593-unsplash.jpg
 

Bouw je eigen robot

Zondag 6, 13, (20e niet), 27 mei, 3 en 10 juni, 13.00 - 15.00 uur, Centrale OBA - eerste etage
Tijdens deze bootcamp van 5 zondagen bouwen kinderen hun eigen Mini Robot. Ze gaan programmeren, uitdagingen oplossen, uitvoeren, testen en een robotwedstrijd houden!

De Mini Robot bestaat uit een compleet pakket onderdelen, Arduino hardware en elektronica en sensors die geprogrammeerd worden met Scratch en Arduino. Kinderen beginnen met Scratch en als ze al goed op weg zijn maken ze vervolgens de stap naar Arduino. Aan het einde van de reeks hebben ze hun eigen Mini Robot geprogrammeerd!

Kosten: €99. Aanmelden via de website van Science4Kids.
Let op: deelname is voor de hele serie van 5 zondagen