De kinderdirecteur blogt

Kinderdirecteur Dominique van Hoof plus vriendin, met zelfgemaakte portretten om hun nek.

Kinderdirecteur Dominique van Hoof plus vriendin, met zelfgemaakte portretten om hun nek.

Wist je dat de OBA een kinderdirecteur heeft? Sinds begin dit jaar houdt Dominique van Hoof zich bezig met allerlei belangrijke zaken, en ze mocht ook bij de opening van Maakplaats 021 Waterlandplein zijn. Ze vertelt hoe dat was.

"Op vrijdag 3 februari heb ik de eerste Maakplaats 021 van Amsterdam in OBA Waterlandplein geopend! Het was de tweede actie die ik als kinderdirecteur deed. De Maakplaats 021 is superleuk!

Vrijdag 3 februari was ik als VIP (Very Important Person) om twee uur bij OBA Waterlandplein. Ik was nog een nooit een VIP geweest. Het was heel bijzonder, maar ik bleef gewoon mezelf.

Samen met wethouder Kajsa Ollongren en héél veel kinderen heb ik de Maakplaats 021 geopend. We gingen in een grote kring staan. Iedereen hield elkaars handen vast en als laatste gaven Kajsa en ik elkaar een high-five. Er kwam tromgeroffel en daarna was de Maakplaats officieel geopend.

En dat was maar goed óók, want er is daar heel veel leuks te doen! Zo heb ik, samen met mijn vriendin Luuke, een laser snijder getest waarbij je eigen gezicht in een houten plaat wordt ‘gesneden’. En mijn broer heeft een katapult gemaakt, en je kan er ook je eigen stickers maken!"

Bekijk hier de foto's van de opening.