Bijzondere samenwerkingen in het verschiet

Bij Maakplaats 021 zijn we altijd op zoek naar verbinding: met de buurt, met makers, maar zeker ook met andere partijen die helpen zorgen dat kinderen lekker kunnen blijven maken. Een aantal bijzondere samenwerkingen begint vorm te krijgen.

Lekker samen klooien

Zo gaan we ervoor zorgen dat er in de maakplaatsen lekker geklooid kan worden met Klooikoffers. Stichting Lekkersamenklooien heeft deze koffers samengesteld om een brug slaan tussen de maakbare wereld, kinderen, ouders en school. In de Klooikoffers zitten echte gereedschappen en inspiratiemateriaal om zelf iets te maken. En daar staan wij helemaal achter natuurlijk! Daarom zijn de Klooikoffers binnenkort ook in de maakplaatsen te vinden. De Klooikoffers bevatten onder andere striptangen, lijmpistolen en soldeerbouten. Om lekker mee te klooien dus.

Designathon School

Onlangs kregen we een training in de leermethode van Designathon School. Deze leermethode laat leerkrachten en basisscholkinderen speels en uitdagend kennis maken met creativiteit en ontwerpen. Aan de hand van kant-en-klare lespakketten - designathons - verzinnen, bouwen en presenteren kinderen oplossingen rondom duurzaamheidsvraagstukken, zoals mobiliteit, voedsel, afval en circulaire economie. Daar kunnen we mooi mee aan de slag!

De deelnemers aan de designathon training hebben het er allemaal goed vanaf gebracht.

De deelnemers aan de designathon training hebben het er allemaal goed vanaf gebracht.

FutureNL

Stichting FutureNL (voorheen Stichting Codeuur) laat ons regelmatig aansluiten bij workshops coderen en programmeren die ze voor docenten organiseren. Want maken kan ook - juist! - digitaal natuurlijk.

Iedere maakplaats 15 laptops

Tot slot doneert de ABNAMRO Foundation dit jaar nog 45 laptops: voor iedere maakplaats 15. Daarop kan gecodeerd en ontworpen worden dat het een lieve lust is.