Posts in nieuws
Maakplaats 021 is weer open: dit is het nieuwe programma!

Na een paar weken zomerstop is het eindelijk weer zover: de maakplaatsen zijn vanaf deze week weer open met een splinternieuw programma! Naast de vertrouwde activiteiten Fabschool, Maak Je Buurt, CodeTeam en CodeTeam Junior hebben we ook nieuwe programma’s voor je in petto. Heb je bijvoorbeeld altijd al je eigen kleding willen ontwerpen? Of ben je benieuwd hoe je jouw idee naar een 3D-ontwerp vertaalt? Lees dan snel verder!

Read More
Maakplaats 021 zoekt stagiair online marketing & communicatie!

Ben jij een digital native en een echte storyteller? Studeer jij aan een hogeschool of universiteit en heb jij passie voor stad-maken, digitale fabricage, nieuwe technologieën en maakonderwijs? Sluit je dan als stagiair aan bij het team Maakplaats 021 in de OBA. Een mooie kans om werkervaring op te doen en om bij te dragen aan de promotie van een bijzonder programma dat 21st century skills voor alle Amsterdamse kinderen en jongeren toegankelijk maakt.

Read More
Zomerprogramma Maakplaats 021: kettingreacties bouwen!

Bijna zomervakantie! Wil jij dit jaar eens iets anders doen dan naar de dierentuin en het zwembad? De eerste drie weken* van de zomervakantie is Maakplaats 021 open met een speciaal programma voor kinderen van 8 - 12 jaar: in drie maakplaatsen kun je dagelijks kettingreacties leren bouwen! Van kleine constructies tot grote bouwwerken, je kunt zelf experimenteren met de materialen! Lukt het jou een originele kettingreactie te bedenken?

Read More
Maakplaats 021 is onderdeel van Summer Camp Oosterdok!

In de eerste week van de zomervakantie, van 23 tot en met 26 juli, organiseert Bureau Marineterrein Amsterdam voor het eerst Summer Camp Oosterdok: vier dagen technologie, spelen, ontdekken en sporten voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. Maakplaats 021 is partner van dit project en verzorgt een deel van het programma! Wil je je aanmelden, vul dan hier het inschrijfformulier in.

Read More
Maakplaats Meet Up #3: Maak kennis met de makers van Nieuw-West!

Samen maken we de buurt. Van creatieve dromer tot noeste arbeider. Hoog tijd dus om deze makers het podium te geven dat ze verdienen! Tijdens Maakplaats Meet Ups geven we het woord aan creatieven uit de buurt. Op donderdag 14 juni vindt de derde editie plaats in Maakplaats 021 Slotermeer, waarvoor we inspirerende makers uit Amsterdam Nieuw-West samenbrengen.

Read More
Maakplaats 021 start pilot met het Zero Waste Lab

Vanaf de opening van de eerste vestiging van Maakplaats 021 staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Materialen worden gerycled en geupcycled om zo min mogelijk afval te produceren, en ook met wat we maken houden we zoveel mogelijk rekening met onze omgeving en het milieu. Vanaf vandaag is Maakplaats 021 nog een stukje duurzamer geworden: we starten een pilot met het Zero Waste Lab als toeleverancier van materialen voor onze vier maakplaatsen!

Read More