Het najaarsprogramma van Maakplaats 021

De scholen zijn weer begonnen, en dat betekent dat de maakplaatsen hun deuren ook weer zullen openen! Vanaf maandag 16 september kunnen kinderen en jongeren er weer aan de slag met nieuwe technologie. Leren programmeren met Scratch en de micro:bit, je eigen 3D-ontwerp ontwikkelen én printen, of jouw ideeën inbrengen voor het rebranden van Plein ‘40 ‘45? In de maakplaatsen is er ruim baan voor creatieve ideeën! Bekijk hieronder het programma per maakplaats, of bekijk alle maakplaats-activiteiten in de OBA agenda.

Read More
Opening Maakplaats 021 Javaplein

Op donderdag 12 september openen we een gloednieuwe locatie van Maakplaats 021 in OBA Javaplein! Deze locatie brengt het totaal van maakplaatsen in de stad op acht. Tussen 13.00 - 16.00 uur maken kinderen van scholen uit de buurt kennis met digitale fabricage en stadmaken, tijdens een besloten programma. Om 16.00 uur openen we de nieuwe Maakplaats officieel met kinderen, buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

Read More
Kom stadmaken in Maakplaats 021 tijdens het WeMakeThe.City-festival

Hoe blijft Amsterdam een stad voor iedereen? Van 17 tot en met 23 juni 2019 – tijdens WeMakeThe.City – staat Amsterdam in het teken van stadmaken: hoe maken we de stad samen leefbaar? Zo maken we een stad waarin iedereen zich thuisvoelt. Waarin iedereen er mag zijn, iedereen meedoet en iedereen gelijkwaardig meedeelt. Op twee vestigingen van Maakplaats 021 kun je zelf aan de slag met dit thema, tijdens De Ruimte In en de Familiedag Zelf Meten.

Read More
NewTechKids en Maakplaats 021 lanceren twee zomerbootcamps

Stichting NewTechKids en Maakplaats 021 slaan de handen ineen voor twee zomerbootcamps waarin kinderen van 8 tot en met 12 jaar kennis kunnen maken met computerwetenschap en maakonderwijs, en hun creatieve vaardigheden kunnen ontplooien. In vijf dagen gaan zij aan de slag met de theorie én de praktijk. ‘S ochtends wordt de technologie besproken, en de middag staat in het teken van digitale fabricage met behulp van de lasersnijder, 3D-printer en de vinylsnijder.

Read More
Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren nieuw idee voor bibliotheek van de toekomst

Maakplaats 021 bestaat twee jaar! Op maandag 6 mei vierden we deze mijlpaal groots in Pakhuis de Zwijger – met een programma waarin o.a. denker en maker Astrid Poot, het programma-team, de maakplaats-coaches en kinderen hun visie gaven op wat maken voor hen betekent en de rol die Maakplaats 021 daarin speelt. Tot slot werd het allereerste Maakazine uitgereikt aan OBA Kinderdirecteur Lucy Ibrahim. Benieuwd naar de afgelopen twee jaar Maakplaats 021? En de rol die maken kan spelen in het leven van kinderen en buurten?

Read More