maakplaatsen voor iedereen

Technologie speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven van ons allemaal. We zijn er zelfs afhankelijk van geworden. En tegelijkertijd snappen we er steeds minder van. Om de razendsnelle ontwikkelingen de baas te blijven is het noodzakelijk de jonge generatie te laten spelen met technologie.

Het getal 021 staat symbool voor de 21st century skills, vaardigheden die in deze eeuw steeds onontbeerlijker worden. Het zijn competenties die we nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij. Maakplaats 021 is een openbare makerspace voor iedereen uit de buurt, maar vooral voor jongeren van 8 tot 16 jaar. Na schooltijd bieden we verschillende leuke workshops en overdag is het een werkruimte voor scholen en creatieven uit de buurt.

wat kun je doen in onze maakplaatsen?

Onze maakplaatsen zijn digitale speelkamers, voorzien van computergestuurde machines voor het maken van prototypes en modellen. Wij helpen je om te ontwerpen, creëren, ontdekken, experimenteren en realiseren. Maak bijvoorbeeld ge3D-printe sieraden, gelaserd speelgoed voor je nichtje of een slimme robot voor je broer. En als jij het begrijpt, kun je het ook weer iemand anders uitleggen!

In de programma's wordt niet alleen aandacht besteed aan digitale fabricage maar ook aan stadmaken. Samen ontdekken we de buurten en de stad Amsterdam en bedenken we slimme oplossingen. Want de stad zelf is de perfecte leeromgeving en bovendien is elke buurt anders.

Onze maakplaats coaches helpen je graag op weg. Als je de eerste keer komt geven zij je een uitgebreide instructie. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt. Ze kunnen je vertellen hoe je apparaten bedient en onderhoudt.

In de maakplaatsen zijn onder andere aanwezig:

  • lasersnijder
  • 3D printer
  • vinyl snijder
  • makey makey's
  • raspberry pi's
  • divers handgereedschap en elektronica

Neem een kijkje bij activiteiten om erachter te komen wat je allemaal kunt doen en leren bij Maakplaats 021. Zit er iets tussen dat jij graag zou willen doen? Schrijf je dan snel in via de agenda op de site van de OBA.