Maakplaats 021 viert opening vierde vestiging met Grote Maakplaatsdag

Op zondag 25 maart openen we alweer de vierde vestiging van Maakplaats 021, dit keer in OBA Slotermeer! Dat vieren we groots samen met de buurt tijdens de Grote Maakplaatsdag. De hele dag kunnen kinderen en hun ouders komen maken, uitvinden en bouwen in onze gloednieuwe maakplaats tijdens gratis inloopworkshops. Kom je ook langs om te lasersnijden, ontwerpen en nieuwe technologieën te ontdekken?

Read More
FabSchool: van houten roerstaafje tot dak, van stuk karton tot mini-wereld

"Kunnen jullie vijf dingen opnoemen die het állerbelangrijkst zijn om te blijven leven?", met deze vraag opent Maakplaats-coach Katrin de workshop FabSchool op vrijdag in OBA Waterlandplein. "Water?", wordt er voorzichtig gefluisterd. "Slaap!", wordt er geroepen vanuit een andere hoek. In een kartonnen mobiel boven de tafel bungelen vijf iconen die symbool staan voor de eerste levensbehoeften. "Onze eigen piramide van Maslov", grapt Katrin. 

Read More
Maakplaats 021 Fellowship-programma gelanceerd in de Waag

Vandaag werd het Maakplaats 021 fellowship-programma gelanceerd in de Waag! Twintig deelnemers van acht Amsterdamse scholen (PO en VO) nemen deel aan een tweedaags Teacher Maker Camp, waarin ze kennismaken met maakonderwijs en digitale fabricage. Er wordt getekend, 3D-geprint, gelaserd met de lasersnijder, en vooral heel veel samengewerkt. Het doel? Digitale fabricage introduceren in hun eigen klas!

Read More
Rood, gestipt of gevlekt – deze knuffels maakten kinderen tijdens Creating Creatures

De laatste stukjes stof worden aan elkaar gestikt en met handenvol vulmateriaal komen de zelfgemaakte knuffels van kinderen die deelnamen aan Creating Creatures in Maakplaats 021 Waterlandplein tot leven. Rood, geel, gestipt, vierkant, ovaal of banaan-vormig – alle ontwerpen werden met hulp van de maakplaatscoaches zelf uitgeknipt en gestikt op de naaimachines. Bekijk hieronder het fotoverslag van de afsluiting!

Read More