Even voorstellen: Maakplaats-coach Remko!

Achter alle workshops in Maakplaats 021 schuilt een onvermoeibaar team van Maakplaats-coaches die je op weg helpen met de machines en je eigen ontwerpen. Zij leerden de maker-mindset aan door trainingen te volgen én door heel veel zelf te maken met de machines. Nu helpen ze jou om ook een maker te worden. Één voor een zetten we de Maakplaats-coaches in het zonnetje - met vandaag op ons podium: Remko!

Read More
Even voorstellen: Maakplaats-coach Cisca!

Achter alle workshops in Maakplaats 021 schuilt een onvermoeibaar team van Maakplaats-coaches die je op weg helpen met de machines en je eigen ontwerpen. Zij leerden de maker-mindset aan door trainingen te volgen én door heel veel zelf te maken met de machines. Nu helpen ze jou om ook een maker te worden. Één voor een zetten we de Maakplaats-coaches in het zonnetje - met vandaag op ons podium: Cisca!

Read More
Maakplaats 021 viert opening vierde vestiging met Grote Maakplaatsdag

Op zondag 25 maart openen we alweer de vierde vestiging van Maakplaats 021, dit keer in OBA Slotermeer! Dat vieren we groots samen met de buurt tijdens de Grote Maakplaatsdag. De hele dag kunnen kinderen en hun ouders komen maken, uitvinden en bouwen in onze gloednieuwe maakplaats tijdens gratis inloopworkshops. Kom je ook langs om te lasersnijden, ontwerpen en nieuwe technologieën te ontdekken?

Read More
FabSchool: van houten roerstaafje tot dak, van stuk karton tot mini-wereld

"Kunnen jullie vijf dingen opnoemen die het állerbelangrijkst zijn om te blijven leven?", met deze vraag opent Maakplaats-coach Katrin de workshop FabSchool op vrijdag in OBA Waterlandplein. "Water?", wordt er voorzichtig gefluisterd. "Slaap!", wordt er geroepen vanuit een andere hoek. In een kartonnen mobiel boven de tafel bungelen vijf iconen die symbool staan voor de eerste levensbehoeften. "Onze eigen piramide van Maslov", grapt Katrin. 

Read More