Rood, gestipt of gevlekt – deze knuffels maakten kinderen tijdens Creating Creatures

De laatste stukjes stof worden aan elkaar gestikt en met handenvol vulmateriaal komen de zelfgemaakte knuffels van kinderen die deelnamen aan Creating Creatures in Maakplaats 021 Waterlandplein tot leven. Rood, geel, gestipt, vierkant, ovaal of banaan-vormig – alle ontwerpen werden met hulp van de maakplaatscoaches zelf uitgeknipt en gestikt op de naaimachines. Bekijk hieronder het fotoverslag van de afsluiting!

Read More
FabTafel over bibliotheken en fablabs

Op woensdagmiddag 6 december is er in FabLab Zeeland een FabTafel-bijeenkomst over bibliotheken en fablabs gepland. Over de veranderende rol van bibliotheken in het kader van digitale geletterdheid, 21st century skills en maker education; over de kennisdriehoek bibliotheek-maakplaats–onderwijs. Aanmelden kan via link n nieuwsbericht.

Read More
Maakplaats 021 fellowship van start!

Op 7 en 8 februari 2018 gaat het Maakplaats 021 fellowship-programma van start met een tweedaags Teacher Maker Camp in het Fablab van Waag Society. Twintig deelnemers van acht Amsterdamse scholen (PO en VO) maken in de Waag kennis met maakonderwijs en digitale fabricage. Daarna gaan zij tijdens verschillende studiemiddagen in de Maakplaats in de OBA bij hun school in de buurt samen verder leren. Lees hier meer! 

Read More